24.5.2015

Unessa sain kuhan


Todellisessa elämässä sain minihauen. Saatan tehdä tänä kesänä jonkin ennätyksen ja saan Kallavedestä vain pieniä haukia, nyt on jo neljä tullut. Tänään oltiin kuusi tuntia vesillä ja saldona yksi ainoa hauki. 


Saatoin kuvitella vähän liikoja tuon veneen vuoksi, mietin oikeasti, että mihin saadaan mahdutettua kaikki ne kalat mitä tullaan saamaan. Rannoilta heittelemällä kalastus on ollut tosi haastellista pari kesää, mutta nyt kun päästään kunnolla apajille, kalaa tulee yli omien tarpeiden. Noh, ensimmäistäkään kalaa ei ole vielä kotiin tuotu. Jos ja kun se ensimmäinen ruokakala joskus saadaan, niin kyllä pitää varmaan kuohujuomat ruokajuomaksi poksauttaa.

Ollaankohan me kierretty vääriä paikkoja, bensaa on ainakin kulutettu kymmeniä litroja. Itse pyydetyt kalat taitavat olla maailman kalleinta herkkua, ainakin meillä päin.. Ollaan kalasteltu 5-12 metrin penkoissa ja luotoja ei ole oikeastaan vielä etsittykään, kun ne hyvät luodot ovat monesti isoilla selillä ja nyt on ollut niin tuulisia kelejä, että on pysytelty suojaisemmilla vesillä. 


Tänään tuli äkkilähtö järveltä, kun yhtäkkiä alkoi nousta hirveä myrsky ja isot vaahtopääaallot hakkasivat veneen kylkiin. Satamaan oli vain 2-3km, joten ehdittiin hyvin rantaan ennen kuin kaatosade kasteli meidät. Tai siis "kasteli". Kun päästiin rantaan ja pakattiin tavarat, niin huomattiin että myrsky olikin mennyt ohi. Taivas oli kauniin sininen ja aurinko alkoi paistaa. No olkoot, tuskin niitä kaloja olisi enää löytynyt, kun aamupäivälläkään ei saalista saatu. Paitsi se mini.


Nyt muutama päivä töitä ja sitten taas veneilemään. Ensi viikonloppua silmällä pitäen, mikähän kuohuviini sopisi parhaiten kuhan kanssa? ;)5 kommenttia:

 1. Hyvä kyllä olla 20hv moottori niin kerkeää ajoissa johonkin rantaa tai saareen. Itselläni 4hv moottori ja vanha tervavene, niin tarkkana saa olla selillä varsinkin ukkosmyrskyjen kanssa. joskus on 5 minuutissa keli muuttunut peilityynestä ihan hirveäksi. Yhden 47cm kuhan sain yllättäen viikolla uistelemalla. 4 metrin patin päältä otti ja tosi myöhään klo 21.30. Täällä pyhäselällä kaislikko kun alkaa vihertää sitten ruokakalaa alkaa paremmin nousta veneeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuolla puatilla ihan suht nopeasti muutaman kilometrin matkan hurauttaa. Tosiaan Suomen kesä on arvaamaton, keli voi muuttua hetkessä ja ukkosmyrskyt saattavat nousta päälle muutamassa minuutissa. Ensi viikonloppuna voisi noita patteja alkaa koluamaan, voi olla, että on liian syvästä etsitty..

   Poista
  2. Eihän kakskymppisellä moottorilla pääse edes lujaa...sillä ei myrskyjä viel karkuun kerkeä.ei meilläkään sen isompi ole eikä tarvitsekaan.

   Poista
 2. Hauet kaislikossa kutemassa. Samoin ahven ja kuha kutupuuhissa matalissa lahdissa ainakin täällä päin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyypäs tutkiskella karttaa ennen viikonloppua ja etsiä vähän uusia paikkoja :)

   Poista